Wed. Aug 10th, 2022
You are currently viewing 6 Must-Do’s Before Trying for a Baby

Σκοπεύετε να ξεκινήσετε και να μεγαλώσετε σύντομα οικογένεια; Αν ναι, πρέπει να είστε πολύ ενθουσιασμένοι με την όλη ιδέα. Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε όπως σχεδιάζετε είναι να προετοιμάσετε το μυαλό και το σώμα σας για όλη τη διαδικασία.

Τα παρακάτω βήματα όχι μόνο θα κάνουν την εμπειρία σας χαρούμενη αλλά και υγιή.

1. Σταματήστε να χρησιμοποιείτε τον έλεγχο των γεννήσεων

Το να κάνεις λάθος είναι ανθρώπινο και είναι πιθανό να ξεχάσεις ότι το χρησιμοποιούσες κάποια μορφή ελέγχου των γεννήσεων. Είτε πρόκειται για σπείραμα, διάφραγμα ή εμφύτευμα, το να ξεχάσεις ότι τα χρησιμοποιείς είναι πολύ εύκολο πριν συλλάβεις, γιατί δεν τα βλέπεις συχνά και μόλις τα έχεις στη θέση τους, τα ξεχνάς μέχρι να χρειαστείς αναμόρφωση. .

Ο γιατρός σας μπορεί να σας βοηθήσει με τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να απαλλαγείτε με ασφάλεια από τον έλεγχο των γεννήσεων και να επιστρέψετε στον πρώην γόνιμο εαυτό σας. Μπορεί να αντιμετωπίσετε κάποιες αλλαγές καθώς οι ορμόνες σας επανέρχονται στο φυσιολογικό. Σε περίπτωση οτιδήποτε ασυνήθιστο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, επισκεφθείτε το γιατρό σας σχετικά.

2. Γνωρίστε το Ιατρικό ιστορικό της οικογένειάς σας

Πρέπει να δείτε εάν έχετε κάποια γενετική ασθένεια που μπορεί να επηρεάσει τη σύλληψή σας ή την ανάπτυξη του μωρού σας. Ρωτήστε τους γονείς σας και άλλα μέλη της οικογένειάς σας σχετικά με αυτά και μάθετε εάν υπάρχουν χρόνιες ασθένειες στην καταγωγή σας.

Οι γυναίκες της οικογένειάς σας θα σας πουν εάν είχαν προβλήματα με την εγκυμοσύνη ή τη γονιμότητά τους. Η συζήτηση με την οικογένεια του συντρόφου σας θα ήταν ιδανική. Μπορείτε επίσης να κάνετε και οι δύο εξετάσεις για ορισμένες γενετικές ασθένειες πριν συλλάβετε.

3. Κάντε κάποιο οικονομικό προγραμματισμό

Οι πρώτοι τρεις μήνες της εγκυμοσύνης σας μπορεί να είναι πολύ εξαντλητικοί. Τακτοποιήστε τα οικονομικά σας πριν την εγκυμοσύνη σας θα σας δώσει αρκετό χρόνο για να κάνετε προσαρμογές για να καλύψετε όλες τις οικονομικές σας ανάγκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Θα έχετε επίσης λίγη ησυχία σε αντίθεση με όταν ξεκινάτε τον προϋπολογισμό αρκετές εβδομάδες μετά τη σύλληψη. Η εγκυμοσύνη μπορεί να έχει κάποιες επιπλοκές που απαιτούν ιατρική φροντίδα. Όταν εξοικονομείτε χρήματα για τέτοιες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, θα έχετε τα χρήματα έτοιμα όταν τελικά εμφανιστούν.

4. Κλείστε ένα ραντεβού με τον μαιευτήρα-γυναικολόγο σας

Πριν αποφασίσετε ότι θέλετε να αποκτήσετε μωρό, είναι σοφό να ξέρετε τι πρέπει να κάνετε και να βεβαιωθείτε ότι το σώμα σας είναι έτοιμο για τις δυσκολίες της εγκυμοσύνης και του τοκετού.

Αυτή η γνώση είναι ιδιαίτερα απαραίτητη εάν περιμένετε την πρώτη σας εγκυμοσύνη, σας πήρε περισσότερους από 12 μήνες για να μείνετε έγκυος, παρόλο που έχετε κάνει σεξ χωρίς προστασία και έχετε περάσει τα τριάντα.

Διαφορετικά, μπορεί να είχατε ένα ενδοκρινικό πρόβλημα ή κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας που μπορεί να είχε επηρεάσει τη γονιμότητά σας. Ακολουθώντας τις στοχευμένες συμβουλές του μαιευτήρα σας θα διασφαλίσετε ότι θα έχετε μια ασφαλή και υγιή εγκυμοσύνη.

5. Χρησιμοποιήστε προγεννητικά συμπληρώματα

Η λήψη υγιεινών τροφών και συμπληρωμάτων διατροφής θα εξασφαλίσει ότι το σώμα σας είναι καλά προετοιμασμένο για την εγκυμοσύνη. Τα συμπληρώματα βοηθούν στη διαδικασία της σύλληψης και στην ανάπτυξη του εμβρύου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Δεν περιέχουν μόνο φολικό οξύ αλλά και μέταλλα και άλλες βιταμίνες. Εάν παίρνετε σήμερα συμπληρώματα, ο γιατρός σας θα πρέπει να τα γνωρίζει από τότε μερικά από αυτά μπορεί να μην είναι χρήσιμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

6. Να είστε επιλεκτικοί σχετικά με το είδος των θαλασσινών που τρώτε

Είναι υγιεινό να τρώτε ορισμένα είδη θαλασσινών όταν είστε έγκυος, αλλά άλλα δεν είναι ωφέλιμα. Μερικά ψάρια, για παράδειγμα, περιέχουν υδράργυρο, ο οποίος προκαλεί συγγενείς ασθένειες.

Μεταξύ των ψαριών, πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγετε τον τόνο, το σκουμπρί, τον σολομό και τον ξιφία. Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να τρώτε ψάρια πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Μια απρογραμμάτιστη εγκυμοσύνη κάνει μια λυπημένη μητέρα. Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για χάρη της υγείας σας και του μωρού σας είναι να προγραμματίσετε πριν συλλάβετε. Πρέπει να ξέρετε τι να κάνετε και τι να αποφύγετε. Στη συνέχεια, μπορείτε να προετοιμαστείτε όσο το δυνατόν περισσότερο πριν μείνετε έγκυος.

By admin