Wed. Aug 10th, 2022
You are currently viewing How to Manage Pain from Menstrual Cramps

Κάθε μήνα πολλές γυναίκες εμφανίζουν κράμπες κατά τη διάρκεια της περιόδου τους. Διαφορετικά αποκαλούμενη πρωτοπαθής δυσμηνόρροια, οι κράμπες της εμμήνου ρύσεως μπορεί να σας κάνουν να αισθάνεστε πολύ άβολα και να σας αφήσουν σε πολύ πόνο.

Εμφανίζεται είτε πριν την έμμηνο ρύση είτε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και χαρακτηριστικά το κάνει χωρίς να είστε άρρωστοι με άλλο τρόπο. Εδώ είναι μερικοί τρόποι μέσω των οποίων μπορείτε να διαχειριστείτε τον πόνο που προκαλείται από τις κράμπες της περιόδου.

1. Διατηρήστε τον εαυτό σας καλά ενυδατωμένο

Οι γιατροί συνιστούν να πίνετε τουλάχιστον έξι ποτήρια νερό καθημερινά. Η ανάγκη να ακολουθήσετε αυτήν τη σύσταση δεν απαιτεί περαιτέρω έμφαση κατά τη διάρκεια της περιόδου σας.

Δεδομένου ότι οι κράμπες της περιόδου μπορεί να περιλαμβάνουν έμετο και διάρροια, θα μπορούσατε να χάσετε πολλά υγρά στη διαδικασία. Το πόσιμο νερό βοηθά στην αποκατάσταση των χαμένων υγρών. Μείνετε μακριά από οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση στο σώμα σας. Επίσης, αποφύγετε το αλάτι, το οποίο σας προκαλεί πρήξιμο και κατακράτηση υγρών.

2. Χρησιμοποιήστε τσάι χαμομηλιού

Για ένα βότανο που είναι γεμάτο με αντιφλεγμονώδεις παράγοντες, το τσάι χαμομηλιού είναι μια σοφή επιλογή. Σταματά την παραγωγή προσταγλανδινών, που προέρχονται από τα ενδομήτρια κύτταρα της μήτρας.

Κάνει επίσης τις περιόδους σας να κυλούν ομαλά χωρίς πολλά από τα σχετικά συμπτώματα. Η παραγωγή προσταγλανδινών είναι αρκετά υψηλή κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως και αυτές οι χημικές ουσίες του σώματος προκαλούν τη σύσπαση της μήτρας και ως εκ τούτου τις κράμπες και τον πόνο.

Όταν εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος, οι προσταγλανδίνες προκαλούν πονοκεφάλους, έμετο, διάρροια και ναυτία κατά τη διάρκεια της περιόδου σας.

3. Έχετε δοκιμάσει κανέλα σε σκόνη;

Ένα άλλο βότανο που είναι αποτελεσματικό ενάντια στα συμπτώματα που σχετίζονται με την έμμηνο ρύση είναι η κανέλα. Σε μελέτη που έγινε το 2015οι γυναίκες είτε έπαιρναν κανέλα είτε εικονικό φάρμακο.

Όταν οι ερευνητές αξιολόγησαν το επίπεδο του πόνου και την ποσότητα της εμμηνορροϊκής αιμορραγίας στις δύο ομάδες, συνειδητοποίησαν ότι όσοι χρησιμοποίησαν κανέλα ένιωσαν λιγότερο πόνο και η εμμηνορροϊκή ροή τους ήταν σημαντικά χαμηλότερη από τις άλλες. Είχαν επίσης λιγότερο συχνές κρίσεις ναυτίας και εμετού.

4. Πηγαίνετε για θεραπεία με κουρκουμά

Ο κουρκουμάς περιέχει κουρκουμίνη, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου. Η μείωση αυτών των συμπτωμάτων θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων της κουρκουμίνης και της ρύθμιση της απελευθέρωσης νευροδιαβιβαστών στο σώμα.

Η κουρκουμίνη βελτιώνει τη διάθεσή σας καθώς και τα σωματικά και συμπεριφορικά συμπτώματα που μπορεί να εμφανίσετε πριν από την περίοδό σας. Σας βοηθά επίσης να καταπολεμήσετε άλλες φλεγμονώδεις καταστάσεις.

5. Ασβέστιο για τα νεύρα σας

Όλοι χρειάζονται λίγο ασβέστιο στο σώμα τους. Ωστόσο, μπορεί να λαμβάνετε λιγότερο ασβέστιο από αυτό που απαιτεί το σώμα σας. Το χρειάζεστε για να δυναμώσετε τα οστά σας και για να λειτουργήσουν σωστά η καρδιά, οι μύες και το νευρικό σας σύστημα.

Όταν λαμβάνετε επαρκή πρόσληψη ασβεστίου, θα έχετε λιγότερο έντονο πόνο στην εμμηνόρροια. Η λήψη τροφών πλούσιων σε ασβέστιο δεν είναι δύσκολη. Ο κονσερβοποιημένος σολομός και ο εμπλουτισμένος χυμός πορτοκαλιού, για παράδειγμα, περιέχουν και τα δύο ασβέστιο.

6. Αποφύγετε τη χρήση ροφημάτων με καφεΐνη

Κάνετε μεγάλη χάρη στον εαυτό σας αποφεύγοντας την καφεΐνη κατά τη διάρκεια της περιόδου σας. Δεν το βρίσκετε μόνο στο φλιτζάνι του καφέ σας, αλλά και σε άλλα ροφήματα όπως το τσάι και η σόδα. Αυτή η μπάρα σοκολάτας που δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς επίσης περιέχει καφεΐνη.

Μπορεί να σας είναι δύσκολο να σταματήσετε απότομα τον καφέ, ειδικά αν έχετε τη συνήθεια να τον παίρνετε καθημερινά. Εάν δεν θέλετε να έχετε συμπτώματα στέρησης, πρέπει να το σταματήσετε σταδιακά. Αντικαταστήστε τον καφέ με πιο θρεπτικά smoothies. Όταν θέλετε να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε smoothies, η διαδικασία δεν θα είναι επώδυνη.

Μπορείτε να διαχειριστείτε τις κράμπες της περιόδου με διάφορους τρόπους. Η πιο απλή προσέγγιση είναι να προσέχετε τι τρώτε. Ορισμένες τροφές είναι προφλεγμονώδεις. Άλλοι προστατεύουν το σώμα σας από τη φλεγμονή. Εφόσον αυτή η προσέγγιση είναι πρακτική, προσπαθήστε να αποφύγετε τη χρήση αναλγητικών φαρμάκων, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν έλκος στομάχου ή να επιδεινώσουν την αιμορραγία.

By admin