Wed. Aug 10th, 2022
Reality Paper

Είναι αρκετά συνηθισμένο στις μέρες μας να το κάνουν οι άνθρωποι μεταφορά χρημάτων μεταξύ τους μέσω εφαρμογών τρίτων. Η εφαρμογή Cash, ειδικότερα, είναι μία από τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες.

Δυστυχώς, η απάτη με Cash App είναι επίσης σχετικά συχνή. Ας εξερευνήσουμε τι πρέπει να γνωρίζετε για αυτό, ώστε να μπορείτε να το αποφύγετε στο μέλλον.

Να είστε προσεκτικοί με ποιους μιλάτε όταν αναζητάτε υποστήριξη

Δυστυχώς, υπάρχουν πολλά άτομα εκεί έξω που είναι πρόθυμα να παρουσιαστούν ως υπάλληλοι υποστήριξης πελατών της Cash App.

Το κάνουν για να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες, όπως στοιχεία πιστωτικής κάρτας. Τις περισσότερες φορές, αυτοί οι άνθρωποι θα επικοινωνήσουν μαζί σας για να δημιουργήσουν μια σύνδεση. Διαφορετικά, οι άνθρωποι θα επικοινωνούσαν απλώς με τη νόμιμη ομάδα υποστήριξης.

Συνήθως προσπαθούν να ενσταλάξουν την αίσθηση του επείγοντος στα θύματά τους. Μπορεί να πουν ότι τα χρήματά σας παρακρατούνται, ο λογαριασμός σας ερευνάται για ύποπτη δραστηριότητα κ.λπ. Ανεξάρτητα από το τι λένε, στη συνέχεια θα σας ζητήσουν ορισμένες πληροφορίες για να αποδείξουν την ταυτότητά σας.

Αυτό είναι όπου η απάτη Cash App γίνεται επικίνδυνη για τους χρήστες. Μπορεί να σας ζητήσουν μια φωτογραφία της άδειας οδήγησης, του πιστοποιητικού γέννησης, της κάρτας κοινωνικής ασφάλισης ή παρόμοιου εγγράφου.

Όπως μπορείτε να πείτε, αυτή είναι μια κατάσταση που μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε μεγάλο αριθμό επιπλοκών. Φροντίστε να το έχετε υπόψη σας όταν προχωράτε προς τα εμπρός, ώστε να μπορείτε να διατηρήσετε τις πληροφορίες σας όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς.

Μην εμπιστεύεστε τα δώρα

Τα δώρα εφαρμογών μετρητών είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα όταν πρόκειται για απάτη.

Αυτές συχνά φαίνονται αρκετά νόμιμες και γίνονται ως ένα είδος λοταρίας. Για παράδειγμα, μπορεί να ζητήσετε από κάποιον να επικοινωνήσει μαζί σας στο διαδίκτυο και να σας ζητήσει να συμμετάσχετε σε μια εκδήλωση όπου θα μπορούσατε να κερδίσετε χρήματα. Μπορεί να ζητήσουν τα στοιχεία του λογαριασμού σας ή μπορεί να σας ζητήσουν να τους στείλετε ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό για να επαληθεύσουν ότι είναι σε θέση να ολοκληρώσουν τις συναλλαγές στον λογαριασμό σας.

Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η αποστολή χρημάτων σε έναν απατεώνα είναι χρήματα που δεν θα πάρετε ποτέ πίσω. Όπως και με το παραπάνω σενάριο, προσπαθούν να ενσταλάξουν το επείγον στο θύμα προκειμένου να το κάνουν να προβεί στην επιθυμητή ενέργεια.

Εάν αισθάνεστε ότι κάποιος προσπαθεί να σας εξαπατήσει, θα πρέπει να τον αναφέρετε το συντομότερο δυνατό.

Μην παρέχετε ποτέ τα στοιχεία σύνδεσής σας σε κανέναν

Αυτή η απάτη δεν είναι τόσο επιτυχημένη όσο πολλές άλλες. Οι περισσότεροι χρήστες γνωρίζουν καλά το γεγονός ότι δεν πρέπει ποτέ να παρέχουν τα στοιχεία σύνδεσής τους σε άλλα άτομα.

Ωστόσο, δεν καταλαβαίνουν όλοι ότι το κάνουν ενώ δέχονται απάτη. Για διευκρίνιση, ενδέχεται να λάβετε ένα μήνυμα κειμένου από έναν άγνωστο αριθμό που λέει ότι ο λογαριασμός σας έχει παραβιαστεί. Στη συνέχεια θα παρέχει έναν σύνδεσμο που σας προτρέπει να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας για να προστατέψετε τον λογαριασμό σας.

Στην πραγματικότητα, αυτός ο σύνδεσμος σάς παρέχει μια ψευδή φόρμα που δεν σας συνδέει καθόλου στον λογαριασμό σας. Αντίθετα, στέλνει τα διαπιστευτήρια σύνδεσής σας απευθείας στον απατεώνα, τα οποία στη συνέχεια μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να παραβιάσουν τον λογαριασμό σας.

Εάν κάποιος λάβει όλα τα στοιχεία σύνδεσής σας με αυτόν τον τρόπο, μπορεί επίσης να είναι δύσκολο να αποδείξει ότι είστε ο νόμιμος κάτοχος του λογαριασμού. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν μπορούν να αλλάξουν τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανάκτησης, τις ερωτήσεις ανάκτησης κ.λπ.

Εκτός από μηνύματα κειμένου, μπορεί επίσης να λάβετε email που σας ζητούν να κάνετε την ίδια ενέργεια. Βεβαιωθείτε πάντα ότι το μήνυμα που λαμβάνετε προέρχεται από έναν νόμιμο λογαριασμό εφαρμογής Cash.

Μην στέλνετε χρήματα σε άτομα που δεν γνωρίζετε

Το να στέλνετε χρήματα σε άτομα που δεν γνωρίζετε είναι διαβόητα επικίνδυνο.

Οι απάτες που σας αφορούν να το κάνετε συνήθως ενορχηστρώνονται ως νόμιμες συναλλαγές. Για να το εξηγήσουμε, κάποιος μπορεί να προσφέρει αγαθά ή υπηρεσίες στο διαδίκτυο και να ζητήσει πληρωμή μέσω της εφαρμογής Cash αντί για άλλες μεθόδους.

Ανεξάρτητα από το πόσο νόμιμες μπορεί να φαίνονται, δεν μπορείτε ποτέ να είστε σίγουροι ότι αυτό το άτομο δεν προσπαθεί να σας εξαπατήσει. Σε γενικές γραμμές, θα ζητήσουν πληρωμή πριν από την παροχή των αγαθών ή των υπηρεσιών.

Μπορεί να πουν κάτι όπως «παρακαλώ πληρώστε με τώρα, θα αφήσω τον καναπέ αφού γυρίσω σπίτι από τη δουλειά». Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι έχουν υπερβολική εμπιστοσύνη και θα υποθέσουν ότι ο απατεώνας θα εκπληρώσει το τέλος της συμφωνίας τους. Εάν αγοράζετε αγαθά μέσω διαδικτύου, κάντε το μόνο εάν ο λογαριασμός Cash App έχει επαληθευτεί.

Αυτό θα σας βοηθήσει να αποδείξετε ότι είναι μια νόμιμη επιχείρηση. αναρωτιούνται τι είναι απάτη σε μετρητά? Μπορείτε να δείτε αυτήν τη σελίδα για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτήν

Μην αγοράζετε ακριβά αντικείμενα μέσω της εφαρμογής

Όταν αγοράζετε ακριβά αντικείμενα, δεν είναι ασυνήθιστο για τον πωλητή να απαιτεί κατάθεση.

Αυτό γίνεται για να τους βοηθήσει να προστατευθούν από άτομα που ενδέχεται να μην ολοκληρώσουν τη συναλλαγή. Έτσι, η ενοικίαση ενός διαμερίσματος, η αγορά ακριβού εξοπλισμού κ.λπ. είναι καταστάσεις στις οποίες ο απατεώνας μπορεί να σας παροτρύνει να του στείλετε ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό πριν προχωρήσετε στη συναλλαγή.

Λάβετε αυτό υπόψη όταν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή. Συχνά μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ του αν θα χάσετε ή όχι τα χρήματά σας.

Η αποφυγή της απάτης σε εφαρμογές μετρητών μπορεί να φαίνεται δύσκολη

Ωστόσο, δεν είναι τόσο περίπλοκο όσο φαντάζεστε. Όταν αντιμετωπίζεται σωστά, η παράκαμψη της απάτης στο Cash App είναι μια σχετικά απλή διαδικασία.

Αυτό θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι δεν θα αντιμετωπίσετε προβλήματα στο μέλλον. Αναζητάτε περισσότερες συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν αργότερα; Ρίξτε μια ματιά στο υπόλοιπο blog μας για πολλές περισσότερες χρήσιμες πληροφορίες.

By admin